StudAlliance

Газета "Феникс", клуб E.N.C.L.O.S.U.R.E., волонтёрство и социальная работа и др.

Re: StudAlliance

Сообщение letosogreet » 18 янв 2009, 13:42

и еще...
если вы так активно везде заявляете о себе, как о нашей общей деятельности - это письмо я тоже постараюсь сделать более доступным и публичным.
Это не дискредитация вас, это попытка заявить свои права, кажется вы так любите говорить
letosogreet

Сообщение Elder » 18 янв 2009, 14:04

а что им еще остается делать: ребята работают по принципу "сам шучу - сам смеюсь" =)

сперва объявили конкурс, название придумали, люди поучаствовали, спасибо им можно и не говорить, зато теперь мы, по белорусской традиции, осуществим "подсчет бюллетеней". если кто-то не согласен, то их это не интересует. =) поэтому мне кажется, что даже мой пост, как и 2 предыдущих, не получат отклика от студЭлайенса или как вас тут зовут=) так проще - молчишь, значит боишься ответственности. прямо как в фильмах ужасов=)

хотя ответов я бы послушал
Elder

Сообщение Alex GooF » 18 янв 2009, 14:46

Наконец-то.
Наконец-то добрались до маленькой части одного большого репрессивного аппарата.
Хотелось бы к очень развернутому посту немного добавить, что единственное что должен делать этот так называемый альянс, так это нести ответственность, или отвечать(как хотите) не за ВСЕХ студентов, а только за тех, кто входит в альянс. Вот эти пару человек пусть и живут насыщенной политической жизнью студ. альянса: приглашают "звезд" политической сцены, организовывают "неформатные" конкурсы, "молятся". (я тоже молюсь, например). А мне свободы дайте больше...выбирать кто я есть и кем я не являюсь.
Alex GooF

Сообщение drummmeR » 19 янв 2009, 02:00

неплохо было бы, чтобы кто-нибудь из студальянса ответил...
drummmeR

Программа / Специальность: Современное искусство

Сообщение FoGiCH » 19 янв 2009, 03:25

Очень интересен вопрос по поводу солидарности, действительно, сделать студентов солидарными с кем и с чем, на каких принципах основывается эта солидарность?
А то что не торопятся с ответом, это не беда, они люди занятые - политическая активность вещь сложная, так сказать. Подождём...
FoGiCH

Сообщение letosogreet » 19 янв 2009, 18:02

обсуждения так же ведутся здесь: http://community.livejournal.com/ehu/59722.html
letosogreet

Сообщение Kiryl » 19 янв 2009, 23:12

Прывітаньне паважаныя калегі.
Даруйце, але амаль не наведваю гэты форум, таму гэтае абмяркаваньне было паказана мне сябрамі.
Вельмі цікава бачыць, што справа СтудАльянсу людзя не абыякава й да яе ёсьць зацікаўленасьць. Праз прызму крытыкі карыстальніка "letosogreet " можна бачыць недасьведчанасьць у самых розных галінах дзейнасьці ініцыятывы 9а не арганізацыі).
Пачнем з таго, што маладзёвай ініцыятывай СтудАльянс выпрацавана канцэпцыя, якая афіцыйна месьціцца на сайце ЭГУ. Пабачыць яе можна тут: http://bel.ehu.lt/students_life/initiat ... dalliance/
Далей...
Мы не ў коем разе не выступаем ад "усёй студэнцкай еднасьці ЭГУ". бо не маем на гэта права. Усе непаразуменьні, паўтаруся, з-за вашай недасьведчанасьці. Тая інфармацыя, якая размешчана тут (не намі) даўно адыйшла ў небыццё. Новую можаце пабачыць па спасылцы.
Далей...
Было закранута пытаньне салідарнасьці. Калі вы адчуваеце сябе чалавекам, якому непатрэбна супольнасьць, то ў такім выпадку мы Вам дапамагчы не можам. Калі глядзець гісторыя студэнцтва, то гэта заўжды былі самыя прагрэсіўныя маладзёвыя групы ў краіне, якія былі салідарны адзін з адным і дапамагалі адзін аднаму. Калі вы звыкліся жыць сам на сам, то гэта ваш сьвядомы выбар і вы маеце на яго права.
Далей...
"и кто к вам входит" - да нас ніхто "не входіт", калі ласка ўважліва сачыце за інтарпрэтацыяй сваіх заўваг. Паўтаруся зноў: мэты й задачы ініцыятывы вы можаце знайсьці па спасылцы: http://bel.ehu.lt/students_life/initiat ... udalliance ...калі, вас цікавяць больш падрабязная інфармацыя, то вы можаце спакойна ліставаць нам на e-mail: student.ehu@gmail.com .Абсалютна недарэчным выглядаюць тэзісы "насіліе", ці кшталтоўныя таму... Інакш, як глупствам і вашым вузкім сьветапоглядам я гэта назваць не магу. Даруйце, за шчырасьць, але Вас асабіста ніхто не "насіловал", і дзякуй Богу.
Далей...
Адносна "неФАРМАТу"... Калі адкінуць у бок ваш суб'ектывізм, то можна знайсьці слушныя заўвагі. Мы абавязкова ўлічым іх. Дзякуй,

"и еще...
если вы так активно везде заявляете о себе, как о нашей общей деятельности - это письмо я тоже постараюсь сделать более доступным и публичным.
Это не дискредитация вас, это попытка заявить свои права, кажется вы так любите говорить"
- ды на здароўе :) ..горш не будзе ні вам, ні нам :)

Да Elder
"...молчишь, значит боишься ответственности."
- Яшчэ раз нагадаю, што заходжу ў гэты форум раз на год :) , таму не магу даць аператыўна адказ. Вышэй, нават у старой версіі вы маглі спакойна адліставаць на e-mail і тэрмінова атрымалі б адказ.

Да Alex GooF
"А мне свободы дайте больше...выбирать кто я есть и кем я не являюсь."
- зноў жа такі, ды на здароўе :) Ніхто нікому нічога не навязвае! Тое, што СтудАльянс заўважней, чым іншыя унівэрсітэцкія ініцыятывы не ёсьць недахопам СтудАльянсу. Ніхто Вас не прымушае (не дай Божа) супрацоўнічаць з намі. Людзі тут знаходзяцца толькі таму, што ім блізкія нашы ідэалы, але людзі абсалютна розныя, з розных праграм і спецыяльнасьцей. Калі не цікава, то не трэба, і нам прасьцей і вам тое ж самае :)

Да drummmeR
"неплохо было бы, чтобы кто-нибудь из студальянса ответил..."
- ужо пазначыў вышэй абставіны. Дзякуй,

Да FoGiCH
"Очень интересен вопрос по поводу солидарности, действительно, сделать студентов солидарными с кем и с чем, на каких принципах основывается эта солидарность?"
- а давайце-ка падумаем разам, навошта нам гэта салідарнасьць? Чакаю ідэй: student.ehu@gmail.com
Kiryl

Сообщение drummmeR » 20 янв 2009, 02:36

Kiryl писал(а):ужо пазначыў вышэй абставіны. Дзякуй

если есть желание своевременно получать уведомления об активности в теме, советую Подписаться на тему
drummmeR

Программа / Специальность: Современное искусство

Сообщение FoGiCH » 20 янв 2009, 03:04

Kiryl
Вы уж простите, но такого рода ответы не очень корректны, ибо является просто уходом в сторону. Смысл моего вопроса заключался в том: к какого рода солидарности вы призываете?
FoGiCH

Сообщение Kiryl » 20 янв 2009, 20:50

Да drummmeR
- дзякуй, абавязкова.

Да FoGiCH
- Да салідарнасьці ў самых розных пытаньнях. Ад абмяркаваньняў, да адстойваньня сваіх правоў. Гэта можа быць самы розны спэктр студэнцкай ініцыятыўнасьці (але, абавязкова канструктыўны). Не самы далёкі прыклад: магчымы пераезд ЭГУ ў Беларусь... яскравы прыклад. У момант, калі б нам (студэнтам) прыйшлося вырашаць: дык чаго мы хочам? Нам трэба было скансалідавацца й вырашыць гэта пытаньне. Прыняць яго самастойна й калі б спатрэбілася, нават наперакор усім.

-Гэта толькі адзін прыклад, бо прыклады салідарнасьці проста так не прывядзеш, бо заўжды патрэбна нейкая нагода -
Kiryl

Сообщение letosogreet » 21 янв 2009, 11:52

я вас все-таки обращу на страничку, где даны многие ответы, на ваши высказывания: http://community.livejournal.com/ehu/59 ... 282#t94282 - чтобы просто не засорять пространство обилием буков и одинаковых мыслей в разных местах.

а по поводу солидарности - вы сами сказали, что мнения субъективные, и вы правы - оно субъективно во всем - и делать организацию для того, чтобы студенты вдруг стали солидарными с какой-то высшей целью - это очень не дальновидно, при первом же ударе будет трещина. люди становятся солидарными не специально, а через человеческие отношения.

вы уж простите, но это напоминает просто, как жили мои деды при советикусе - когда все тоже были солидарны с абстрактной высшей идеей.
letosogreet

Сообщение Kiryl » 21 янв 2009, 19:38

Да letosogreet
Кожны, разумее салідарнасьць па свойму. Вы мяне не да канца разумееце. Але ж... суб'ектывізм застанцца суб'ектывізмам.. на гэтым і скончым.
Kiryl

StudAlliance запрашае на "Купальскі фэст"!

Сообщение Kiryl » 11 июн 2009, 10:11

Запрашаем на “Купальскі фэст”!

У ноч з 24 на 25 чэрвеня адбудзецца сьвяткаваньне Купальля!

Для ўсіх студэнтаў і супрацоўнікаў ЭГУ гэта выдатная магчымасьць адпачыць і добра пабавіць час у кампаніі сяброў.

Сьвяткаваньне будзе ладзіцца ў цудоўным мейсцы пад назвай Viva Green Resort (Нэмэнчынскі раён, 20 км. Ад Вільні), у далечыні ад гарадзкога клопату і шуму.

На сьвяткаваньні вас чакае:
Шмат конкурсаў і магчымасьцяў для адпачынку!
Спартовыя пляцоўкі (футбольная, валейбольная і баскетбольная)!
Сьвежае паветра і прыгожыя краявіды Нэмэнчынскага лесу!
Цудоўнае возера Гела!
Уладкаванае мейсца правядзеньня мерапрыемства (з домікам для гасьцей, амфітэатрам на выпадак дрэннага надвор’я) й вялікае купальскае вогнішча!
Вячэра за кошт арганізатараў!
Вядомыя беларускія госьці!
І нават бясплатны WI-FI! (калі ён вам спратрэбіцца Купальскай ноччу ;)

Спэцыяльныя госьці сьвята:
Фольк-гурты “Стары Ольса” і “Рокаш” створаць для вас файны аўтэнтычны купальскі настрой! Адмыслова запрошаны таксама вядомы беларускі выканаўца – Алесь Камоцкі!
Гарантуем: сумаваць не прыйдзецца!

Кошт квітка – 10 літаў.

Квіткі можна набыць да 23 чэрвеня (уключна) ва унівэрсытэцкіх распаўсюднікаў:

Даша (тэл. +37064537956)
Марта (тэл. +37060751727)
Кірыл (тэл. +37067516062)

Ад’езд на месца правядзеньня мерапрыемства адбудзецца з прыпынку Nemenčines st., што знаходзіцца недалёка ад Antakalnio žiedas.

Расклад ад’ездаў у Нэмэнчыне:
Ад'езд першай групы: 16:15
Ад'езд другой групы: 17:50
Ад'езд трэцяй групы: 18:30

Па пытаньнях ад’езду да месца правядзеньня зьвяртайцеся да Яўгена (+370 605 64 342) і Кастуся (+370 683 18 268).

Пачатак – 19:00.
24 чэрвеня.

У сьвята каханьня і маладосьці будзьма разам!

Больш падрабязная інфармацыя: student.ehu@gmail.com +37067516062 (Кірыл Атаманчык)
Kiryl

Пред.

Вернуться в Другие студенческие проекты